Lokaal Halderberge heeft twee nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen binnen de partij! Enthousiaste dames die zich samen met de huidige bestuursleden inzetten de partij en Halderberge. Om u een beeld te geven wie deze dames zijn, geven zij een korte introductie. Te beginnen met Tamara Krijne. Zelf ook interesse in lokale politiek? Sluit dan eens aan bij een achterbanvergadering.

Beste inwoner van Hoeven, Stampersgat, Oud Gastel, Bosschenhoofd en Oudenbosch,

Als 11-jarig meisje kwam ik in de gemeente Oudenbosch wonen. Vanaf het centrum van Oudenbosch fietste ik iedere dag naar het Thomas More College en werd dus ook dagelijks geconfronteerd met de verkeersdrukte in ons dorp. Als kind vroeg ik me al af waarom er op zo’n drukke weg, op zo’n drukke fietsroute voor schoolgaande kinderen, amper veiligheidsmaatregelen getroffen werden. En toen al voelde ik de behoefte om me in te zetten voor verbetering en niet af te wachten tot iemand anders in actie zou komen. Ik hield een handtekeningenactie op de scholen om samen een  veiligere verkeerssituatie in Oudenbosch te kunnen creëren. Op dat moment kreeg ik het besef dat je als burger, ongeacht leeftijd en achtergrond, een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van je eigen  omgeving.

Inmiddels ben ik 34 jaar, trotse moeder van twee zoons en woon ik in Hoeven. Ik sta midden in de maatschappij en voel me hier al 23 jaar helemaal thuis. In die periode hebben de ontwikkelingen binnen de gemeente  me altijd geboeid en afhankelijk van het onderwerp volgde ik deze op de voet.

Sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 is al veel bereikt,  maar zoals in iedere gemeente zijn er altijd dingen die beter, fijner, efficiënter kunnen. Dat was voor mij niet meteen een aanleiding om de politiek in te duiken, want net als voor velen was de politieke arena voor mij als jonge vrouw toch wel enigszins een “ver-van-mijn-bed-show”. Toch ging ik in 2015 voor de eerste keer mee naar een raadsvergadering en vrijwel direct merkte ik op dat de politiek niet stoffig was, maar juist dynamisch, laagdrempelig en bijzonder leerzaam! Zoveel mensen, zoveel wensen, maar wat is er dan prettiger dan tóch samen op een lijn komen?

Inmiddels voel ik me meer dan thuis bij Lokaal Halderberge en kan ik alle inwoners van Halderberge aanraden om eens kennis te komen maken met onze partij. Samen praten, samen tot een oplossing komen, samen Halderberge nog fijner maken.

Dus, voel jij je, net als ik, betrokken bij je directe leefomgeving? Wil je weten wat er speelt in de buurt en daar vooral over meepraten en meedenken? Dan wil ik je van harte uitnodigen op onze achterbanvergaderingen!

Ik kijk er naar uit!

Tamara Krijne

Secretaris Lokaal Halderberge
secretariaat@lokaalhalderberge.nl