Wethouder Joop Kouters legt per direct zijn functie als wethouder van de gemeente Halderberge neer.  

Joop Kouters:
“In mei van dit jaar ben ik vol enthousiasme gestart als wethouder. Voor mij was dit een grote omschakeling na een jarenlange loopbaan in het onderwijs. Ik heb bewust deze overstap gemaakt omdat ik bestuurlijk wat wilde betekenen voor mijn eigen gemeente. De voorkeursstemmen die ik kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen heb ik erg gewaardeerd.

De afgelopen maanden heb ik mij vol gedrevenheid ingezet voor een hele brede portefeuille. Ik moet na bijna een half jaar tot mijn spijt de conclusie trekken dat het wethouderschap niet bij mij past en mij geen werkgeluk brengt. Daarom heb ik het besluit genomen om mijn ontslag in te dienen en op zoek te gaan naar een andere stap in mijn carrière. Ik wil iedereen waar ik de afgelopen maanden contact mee heb gehad van harte bedanken voor de prettige samenwerking. In het bijzonder wil ik de raad, het college en de ambtelijke organisatie van Halderberge van harte bedanken voor hun prettige ondersteuning. Ik heb dit enorm gewaardeerd.”

Bernd Roks, burgemeester gemeente Halderberge namens het gemeentebestuur: “We hebben wethouder Kouters leren kennen als een warm mens. Een teamspeler. Wij vinden het jammer dat hij voortijdig moet besluiten om zijn functie neer te leggen. Voor het wethouderschap is er geen school of stageperiode. Je ervaart het beroep pas in de praktijk en het is een zwaar vak. Dan kan het ook zijn dat je er achter komt dat het niet jouw carrièrepad is. Dan is het alleen maar goed om daar eerlijk over te zijn. Wij hebben dan ook heel veel respect voor zijn besluit. Wij bedanken hem voor zijn inzet.”

Tot het moment dat Lokaal Halderberge een nieuwe kandidaatwethouder bekend maakt en deze geïnstalleerd wordt, wordt de portefeuille van Joop Kouters verdeeld over de drie andere wethouders.