Patrick Schouw is door het bestuur en de fractie van Lokaal Halderberge unaniem aangewezen als kandidaat-wethouder voor de partij. Schouw gaat de functie overnemen van tijdelijk wethouder Jan Mollen. Na het vertrek van Joop Kouters nam hij het wethouderhouderschap tijdelijk op zich, totdat de partij een verantwoorde en structurele vervanger zou vinden. Lokaal Halderberge vertrouwt erop dat Patrick Schouw degene is die deze functie vervult.

Juiste kennis, kwaliteiten en motivatie

De afgelopen periode hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden tussen Patrick Schouw, het bestuur en de fractie van Lokaal Halderberge. Tijdens deze bijeenkomsten kwam naar voren dat Schouw beschikt over de juiste kennis, kwaliteiten en motivatie. Hierbij is gebruik gemaakt van een tweetal assessments.

De 57-jarige Schouw is geboren in Oud Gastel en getogen in Zegge. Hij woont inmiddels al ruim 35 jaar in Oudenbosch samen met zijn vrouw en drie kinderen. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Bestuursacademie ging hij aan de slag in de ICT branche voor de overheid. Op dit moment is hij ICT Manager voor de Gemeenschappelijke Regeling de Bevelanden.

Schouw is actief bij verschillende verenigingen. Zo was hij vijf jaar lang de Grootste Boer van Puitenol (Oudenbosch) en bekleedt hij nu de functie van voorzitter van de Stichting Oudenbossche Karnaval. Ook is Schouw te vinden langs en binnen de lijnen van diverse sportverenigingen binnen de gemeente Halderberge.

Wethouder Jan Mollen is verheugd met het kandidaatschap van Schouw: “Hij beschikt over de juiste expertise en kennis over de onderdelen van zijn portefeuille. Ook zorgt hij voor vernieuwing in het college van Halderberge. Ik blijf mij hierna inzetten als bestuurslid van Lokaal Halderberge.”

Kandidaat-wethouder Patrick Schouw is blij met het vertrouwen van de fractie en de partij. “Ik ben blij met de mogelijkheid die ik krijg om mij in te zetten voor de inwoners van de gemeente Halderberge. Ik ben een verbinder en ga dan ook graag de samenwerking met anderen aan om verder te bouwen op de fundering die er nu ligt.”

Gisela van Beek, fractievoorzitter Lokaal Halderberge, over Patrick Schouw als kandidaat- wethouder: “Patrick beschikt niet alleen over de juiste kennis, hij is ook iemand die dicht bij de mensen staat. Hij is betrokken en weet heel goed wat er allemaal in Halderberge speelt. Patrick past bij de kernwaarden van Lokaal Halderberge: transparant, betrokken, eerlijk en authentiek. Na een lang en zorgvuldig gelopen proces is onze fractie erg blij dat we Patrick mogen voordragen als onze kandidaat-wethouder.”

De installatie van Patrick Schouw als wethouder staat gepland voor de raadsvergadering van donderdag 13 juli 2023.

De verwachting is dat Schouw de volledige portefeuille van wethouder Mollen overneemt, inclusief projecten. Hier vallen onder andere financiën, het sociaal domein en het project

Religieus Erfgoed onder. De portefeuilleverdeling wordt in de eerste collegevergadering na de installatie behandeld.