Jobke Vonk-Vedder

Mw. Jobke Vonk-Vedder

De gemeenteraad van Halderberge heeft donderdagavond 3 november mw. drs. J. (Jobke) Vonk-Vedder voorgedragen als nieuwe burgemeester van Halderberge.

De Vertrouwenscommissie omschrijft Jobke Vonk-Vedder (CDA) als een authentieke en representatieve persoonlijkheid met ruime bestuurlijke ervaring. Zij beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, heeft verstand van zaken en voldoet in ruime mate aan de bestuursstijl van ‘verbinder’. De gemeenteraad is ervan overtuigd in haar een benaderbare en gezaghebbende burgemeester te hebben gevonden die open zal staan voor de Halderbergse gemeenschap en daaraan actief zal gaan deelnemen.

Mw. Vonk-Vedder is 52 jaar, is gehuwd, heeft 2 kinderen en woont in de gemeente Abcoude. Jobke Vonk-Vedder heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Voor haar burgemeesterschap in Aalsmeer  was zij wethouder in Abcoude en lid van de Provinciale Staten van Utrecht.

Installatie in buitengewone raadsvergadering

Met de voordracht van mw. Vonk-Vedder door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.

Het streven is om Jobke Vonk-Vedder op 13 december tijdens een buitengewone raadsvergadering te installeren als burgemeester.